Baby in slaap krijgen tijdens de shoot

Tijdens een newborn shoot willen we het liefst dat een baby heerlijk diep in slaap is. Dit zodat we hem/haar in leuke poses kunnen leggen. Bij elke posering van een nieuwe foto zal een baby opnieuw weer een beetje wakker worden. Het beste is dan om de baby in deze houding in slaap te krijgen en niet op te pakken. Als het nodig is om de baby in slaap te wiegen doe ik dit graag zelf. Namelijk omdat als ik de heerlijk slapende baby van papa of mama eerst weer over moet pakken de baby alweer wat wakkerder is. Dit is begrijpelijk dat dit best lastig voor nieuwe ouders om uit handen te geven.

Handelingen die we kunnen doen om het slapen te bevorderen:

De ruimte goed warm maken. Door kou wordt een baby wakker en zal ook niet snel weer lekker in slaap vallen. Dit is logisch want zelf vinden we het ook niet fijn om bloot in een koude ruimte te moeten slapen. Daarom is het ook handig om een lekkere warme omslagdoek mee te nemen zodat we deze kunnen gebruiken om de baby lekker warm te maken.

Gelukkig is daar ook de uitvinding van de speen geweest. De speen is heel handig tijdens een newborn shoot. Zuigen is troosten voor een baby. Door ze zichzelf in slaap te laten zuigen kunnen we ze weer positioneren zoals we willen. Ook het zachtjes kloppen om de billen van de baby kan helpen. Dit kinkt een beetje vreemd maar in de baarmoeder zaten vaak de billetjes onder het hart van moeder. Hierdoor werd er ook zachtjes tegen de billetjes getikt. Dit is dan weer herkenbaar voor ze.

In de baarmoeder was het nooit stil. Hier was altijd geluid van de organen en het suizen van het bloed. Doordat de baby dit nog gewend is helpt het heel erg om dit terug in de ruimte te brengen. Hier hebben we de volgende mogelijkheden voor.

 

De babyshusher, dit is een klein apparaatje wat een constant suis geluid maakt wat voor een baby lijkt op het stromen van het bloed door de aders. Door dit naast de baby te leggen zal je zien dat hij/zij vaak ontspant door het geluid. Helaas werkt dit niet altijd dus moeten we soms kiezen voor een wat harder geluid. Namelijk een föhn. Doordat dit een harder geluid is en werkt dit vaak nog beter. Ook de föhn is weer een heel constant geluid wat ze weer terug doet denken en de baarmoeder.

Werkt dit allemaal niet, dan proberen we gewoon hele leuke wakkere foto’s te maken :).